june, 2022

03junAll Day06Kamermuziekfestival EibergenPodium Eibergen

Event Details

Kamermuziekfestival Eibergen: 3, 4, 5, 6 juni

In het pinksterweekend, van 3 tot en met 6 juni, vindt de eerste editie van het Kamermuziekfestival Eibergen plaats. Tim Brackman is artistiek leider van Podium Eibergen en als zodanig de initiator van dit nieuwe, Achterhoekse festival. Het Animato Kwartet is ook van de partij, met Beethovens op. 18 nr. 1 en het klarinetkwintet van Tristan Keuris. Jelmer de Moed neemt hierin de klarinetpartij voor zijn rekening. De uitvoering van Keuris wordt in een bijzondere concertformule gegoten, namelijk ‘Twee keer horen’. Het concert opent met het kwintet, waarna de musici samen met het publiek op ontdekkingsreis gaan door de rijke klankwereld van Keuris. Het publiek wordt uitgenodigd vragen te stellen, de musici geven tekst en uitleg. Daarna spelen ze het kwintet voor een tweede keer. Bij musici en publiek zal dit binnen één en hetzelfde concert ongetwijfeld tot een heel nieuwe speel- en luisterervaring leiden.

Naast deze beide stukken waarbij het Animato Kwartet in volledige bezetting speelt, zijn Inga, Tim, Elisa Karen en Pieter samen met de andere festivalmusici ook in andere combinaties te horen.

Meer informatie en kaartverkoop

Voor het totale programma van het Kamermuziekfestival Eibergen en kaartverkoop zie https://www.podiumeibergen.nl/events/kamermuziek-festival-eibergen/

more

Time

june 3 (Friday) - 6 (Monday)